We houden allemaal van lekkere scheerzepen (crèmes), aftershave, mooie scheerkwasten en stijlvolle scheermessen. Dat is nu eenmaal de basis van klassiek, nat scheren.
Geuren, kleuren en vormen, al gelang naar smaak.
Deze “gereedschappen” zijn de fundering voor een fijne scheerbeurt.

Een artikel dat vaak over het hoofd wordt gezien en vaak ondergewaardeerd is pre-shave olie of crème. Wanneer hebt U het voor het laatst gebruikt ?
Toch kan een goed pre-shave product een fijne toevoeging zijn. Het draagt zeer zeker bij aan het bereiken van Uw doel, een gladde en irritatievrije scheerbeurt.

De meeste pre-shaves bevatten basis ingrediënten zoals Jojoba Olie, Argan Olie, Cocos Olie en zelfs Olijfolie. Deze in combinatie met bijvoorbeeld Zonnebloemolie, Castor Olie of Amandelolie.
Deze basisolies tref je bijna altijd wel aan. De reden hiervan is dat deze ingrediënten bewezen hebben dat ze werken en van nature zeer goede baardverzachters zijn.
Jojoba olie bijvoorbeeld heeft dezelfde moleculaire structuur als Talg en wordt daarom al sinds jaar en dag gebruikt in de huid en haarverzorging. Het voedt de huid en verzacht de haren.
Het is eigenlijk dus bijna vanzelfsprekend dat deze olies enorm geschikt zijn om je huid en baard voor te bereiden op een scheerbeurt.

Op zich zouden deze olies op zich, stuk voor stuk, al kunnen helpen bij het scheren, immers ze maken de huid zachter en daardoor makkelijker te scheren.
De extra toevoegingen in pre-shave maken het echter leuker.
Essentiële olies geven de extra vitamines en natuurlijk de heerlijke geur ! Lavendel, Eucalyptus, Sandelhout, Bergamot etc.
De meest voorkomende Vitamine toevoeging in pre-shave is Vitamine E. Dit is namelijk zeer effectief tegen droog haar en werkt ook goed als antioxidant en ontstekingsremmend middel.

De voornaamste reden om pre-shave te gebruiken is dat het dient als glijmiddel bij het scheren.
De olie legt een laagje op de huid die ervoor zorgt dat het scheermes glad en soepel over de huid glijdt. Dit vermindert de kans op sneetjes en wondjes, veroorzaakt door het mes, tijdens het scheren, met als resultaat dat U minder last zult hebben van “razor burn”, de vervelende irritatie die na het scheren optreedt, vooral bij manen met een gevoelige huid.
De pre-shave creëert als het ware een beschermende buffer tussen Uw huid en het mes.
Zeker voor mensen met een gevoelige huid is pre-shave dus een goed hulpmiddel bij het scheren.

Het gebruik is eenvoudig en vergt niet heel veel van Uw tijd.

  • Was Uw gezicht met warm water en droog het af.

  • Bevochtig nu opnieuw Uw gezicht lichtjes met lauw water.

  • Neem een kleine hoeveelheid pre-shave, U hebt niet veel nodig, het is niet de bedoeling dat de pre-shave in Uw huid trekt maar erop blijft liggen, en verspreid dit zachtjes over de te scheren delen van Uw gezicht.

  • Zeep Uw gezicht in met scheerschuim en gebruik daarbij bij voorkeur een scheerkwast.

  • U bent klaar voor de scheerbeurt !

Het is niet nodig om voor eventuele volgende scheergangen opnieuw de pre-shave aan te brengen, U kunt gewoon weer opnieuw inzepen en verder scheren als U meerdere gangen prefereert. Zelf gebruik ik bij de tweede en derde gang wel weer opnieuw een beetje pre-shave als ik mezelf scheer met een open scheermes maar dat is persoonlijke voorkeur.

Ook door mannen die de baard laten groeien kan pre-shave goed gebruikt worden.
U kunt het gebruiken als alternatief voor scheerzeep als U de baard met een scheermes trimt.
Scheerschuim beperkt het zicht op de te trimmen gebieden en pre-shave is doorzichtig en geeft U duidelijk zicht op Uw baard en waar te scheren.
Bovendien kan pre-shave ook zeer goed werken als baardolie. Het verzorgt de huid en verzacht de baardharen en heeft in dat opzicht heel veel weg van baardolie.

Pre-shave is dus niet zomaar een aanvullend scheerproduct.
Het is een artikel dat Uw scheerbeurt compleet maakt en ervoor zorgt dat het scheren minder irritatie geeft. De olies verzorgen de huid maken dat Uw huid er goed uit blijft zien.

 

 

© 2017 - 2020 Heertjepronker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel