Een goede baardolie bestaat uit minimaal twee afzonderlijke ingrediënten.
De basis olie met daaraan toegevoegd een essentiële olie.
High-end baardolies zijn dikwijls verrijkt met meerdere essentiële olies en hebben nog extra toevoegingen zoals bijvoorbeeld Vitamine E voor gezonde haren en huid.

Negentig procent van de baardolie bestaat uit basis olie en deze basis olie geeft al vele voordelen.
Meestal wordt de basis olie uit noten en zaden gehaald, Jojoba, Argan, Zoete Amandel, Cocos, etc.
Niet alleen in baardolie maar in veel andere verzorgingsproducten vinden we deze basis olies terug.
Jojoba en Argan wordt bijvoorbeeld ook dikwijls gebruikt in de betere shampoos, zepen, cremes en lotions.
De reden dat deze olies zo veel gebruikt worden is dat het natuurlijke producten zijn die uitstekend hydrateren, zowel haren als de huid.
De voedende en vochtinbrengende kwaliteiten van deze natuurproducten zijn niet na te maken op een chemische manier, de natuur blijkt hierin toch net iets beter te zijn.

Wilt U Uw baard op een goedkope manier verzorgen koop dan een fles Jojoba of Argan olie en smeer huid en haar in en op een primaire manier geeft U al voeding aan Uw gezicht.
Maar laten we toch nog eens even naar de toegevoegde essentiële olies kijken. Essentiële olies zijn veel kostbaarder als de basis olies, meer geconcentreerd en bovendien veel vluchtiger. Zij moeten verdunt worden door de basis olie voordat ze op huid of haren worden aangebracht. Eenmaal goed gemengd doen zij dan geweldig hun werk, ze verzorgen en geven heerlijke geuren af.
Denk aan Sandalwood, Citrus, Lavendel of Thee extract, de mogelijkheden zijn erg uitgebreid.
Duurdere baardolies bevatten dikwijls ook meerdere essentiële olies wat ze daardoor ook weer exotischer maakt.
Een ander groot pluspunt van de toegevoegde essentiële olies is dat veel van deze olies op een natuurlijke manier heel effectief zijn. Neem bijvoorbeeld Sandalwood of Thee extract, beiden een natuurlijk antiseptisch middel. Deze essentiële olies reinigen de poriën en verminderen de kans op ontstekingen en acne.
Essentiële olies voegen veel waarde toe aan de baardolie. Helaas zijn deze olies ook vrij duur dus de prijs van een goede baardolie zal dan ook hoger liggen dan de prijs van een basis baardolie.
De basis baardolie wil ik hiermee geen onrecht aandoen want deze baardolies geven in ieder geval al een goede bescherming en voeding die de huid en haren nodig hebben.

Iedereen die een baard laat groeien kent het waarschijnlijk wel, de baardjeuk. Na een tijdje, als de haartjes wat langer worden begint het. Baardolie kan ook hier tegen helpen.

Aan de basis van elke baardhaar zitten een paar klieren, de talgklieren.
Deze klieren produceren talg olie om ervoor te zorgen dat de haar en de huid gezond blijft.
Naarmate de haar langer wordt heeft hij meer talg olie nodig om gezond te blijven.
Het knelpunt zit in het feit dat de talgklieren niet meegroeien naarmate de haar langer wordt, zij blijven even groot. Als de haar groeit heeft hij meer talg olie nodig maar de klieren kunnen niet meer produceren met als resultaat dat de vraag groter wordt dan het aanbod. Het resultaat is dat de haar en ook de huid gaan uitdrogen en een jeukerig gevoel gaan geven.
Omdat de groeiende baard jeukt ga je krabben, schilfertjes huid komen los en gaan tussen de baardharen zitten en zo ontstaat de zogenaamde “baardroos” met als resultaat dat je gezicht nog meer begint te jeuken.
Een goede baardolie supplementeert het tekort aan talg olie en helpt de haren en de huid soepel en gezond te houden en voorkomt baardroos en jeuk.

Nog een voordeel van baardolie is dat regelmatig gebruik ervan helpt te voorkomen dat de puntjes van de haren gaan splitsen wat resulteert in een baard die er ruw uit gaat zien. De olie houdt de haren soepel en zacht en hierdoor splijten de punten minder snel.
De baard ziet er dan verzorgd uit en U hoeft niet zo veel te borstelen en kammen.

Baardbalsem dient uiteraard hetzelfde doel als baardolie en mits van een goede kwaliteit zal het even goede verzorging geven aan haren en huid als olie.

 

 

 

© 2017 - 2020 Heertjepronker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel