De laatste jaren is het een trend geworden in scheermes-land om steeds meer mesjes in een scheermes te verpakken. Cartridges met 2 tot 4 mesjes zijn geen uitzondering meer en dit alles onder het motto dat deze veelvoud aan mesjes extreem glad en comfortabel zouden scheren.

De omzet van de fabrikanten stijgt gestaag, de mesjes worden weer eens “verbeterd” en krijgen met hun nieuwe, strakke uiterlijk ook weer een nieuw prijskaartje. Het kost weer iets meer maar U scheert ook weer een stuk beter, gladder en comfortabeler...

Maar is dit nu ook werkelijk zo ?

Zou het misschien niet zo kunnen zijn dat U met een scheermes met maar één mesje, in combinatie met een goede pre-shave en aftershave veel comfortabeler scheert en op zijn minst net zo glad ?

Met de multi-mes cartridges gaan er bij elke haal over Uw gezicht drie tot vier mesjes over de huid.Het eerste mesje tilt de haar op en de volgende mesjes snijden hem af.
Het probleem hiermee is dat het gevolg kan zijn dat de haar te kort wordt afgesneden. Het afgesneden haartje trekt zich terug onder de huid en gaat ingroeien, vooral bij mannen met krullende baardhaartjes of stugge baardharen.
Op het eerste gezicht lijkt het erop dat U werkelijk glad geschoren bent, in werkelijk is dit maar van korte duur want de geïrriteerde haarzakjes van de haartjes onder de huid gaan opzwellen en vormen de welbekende rode vlekken en irritatie na het scheren. Uw huid voelt branderig en strak aan en zeker niet comfortabel.
Het resultaat is dat het enige dagen duurt voordat de huid zich weer heeft hersteld. U stelt de volgende scheerbeurt dus weer enkele dagen uit met als gevolg dat als U weer zover bent dat U weer (moet) gaan scheren de haartjes weer langer zijn dan de vorige keer en dezelfde spiraal zich weer gaat herhalen.

In contrast tot deze manier van scheren staat het scheren met een klassiek scheermes met slechts één mesje.

Een veiligheids-scheermes met één dubbelzijdig mesje trekt niet aan de haartjes maar snijdt ze eenvoudigweg af, bovendien gaat het mesje onder een prettigere hoek over de huid (30 graden).
De kans op ingroeiende haartjes wordt aanzienlijk minder en dus ook de huid-irritatie.
U hebt geen cartridge met meerdere mesjes nodig die de haartjes tot onder de huid afscheert om U het gevoel te geven dat U glad geschoren bent.
Het enkele mesje snijdt de haar af op de huid en niet eronder en reduceert de kans op ingroeiende baardhaartjes.
Het resultaat is een aanzienlijk comfortabeler gevoel na het scheren.

Denkt U er ook over om klassiek te gaan scheren dan hier enkele tips.

  • Ga voor een degelijk scheermes dat binnen Uw budget past.
  • Begin met niet té scherpe mesjes, pak de middenmoot, die zijn wat vergevingsgezinder en als U de techniek beter beheerst experimenteer dan eens met andere mesjes.
  • Gebruik een goede pre-shave, deze maakt de baardharen zachter en soepeler en dit maakt het scheren comfortabeler.
  • Gebruik een goede scheerzeep die een rijk schuim geeft en de huid niet uitdroogd.
  • Gebruik een goede scheerkwast, dit zorgt ervoor dat de zeep beter opschuimd maar zorgt ook voor een goede huidmassage en het overeind zetten van de baardharen.
  • Verzorg de huid na het scheren met een fijne, verzorgende en vochtinbrengende aftershave of aftershave balsem. Dit is de kers op de taart en verkoelt en verzorgd Uw huid.
© 2017 - 2020 Heertjepronker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel