De scheerkwast vormt een belangrijk onderdeel bij het scheren.
Een goede kwast is essentieel voor een fijne scheerbeurt.
Hij zorgt ervoor dat de scheerzeep of scheercrème goed opschuimt maar masseert tevens U gezicht en tilt de baardhaartjes al wat op zodat U zich gladder kunt scheren.

Tegenwoordig is er een groot aanbod van scheerkwasten waar U uit kunt kiezen.
U gaat voor een bepaald design, kleur of gebruikte materialen maar het meest essentiële van elke scheerkwast is, welke soort haren zijn ervoor gebruikt.

De haren bepalen voor een overgroot deel de prijs van een scheerkwast.

Ik leg U uit welke soorten haren er in de meeste gevallen gebruikt worden en wat de verschillen zijn.

Varkenshaar

Scheerkwasten met varkenshaar zijn het meest vriendelijk in aanschaf.
De haren zijn dik, sterk en door de conische vorm vrij elastisch en hard.
Belangrijk om te weten is dat varkensharen kwasten na verloop van tijd wel comfortabeler worden.
De oorzaak hiervan is dat de punt van de haren gaat splijten en de zogenaamde bles onstaat.
Dat maakt dat de kwast aanzienlijk fijner aan gaat voelen.
In het begin voelt de kwast niet zo comfortabel aan maar een voordeel is wel dat de huid en haren goed gemasseerd worden.
Een ander voordeel is dat de harde haren goed harde scheerzeep opnemen en je dus snel meer zeep hebt om op te schuimen.
De haarkleur varieert van wit tot geel.

Black Fibre

Black Fibre® is een hoogwaardige synthetische vezel, gelijkwaardig aan de natuurlijke grauwdasharen.
De vezels zijn voelbaar zacht en hebben een extreem lange levensduur. De kleur van de vezels is bijna zwart. De scheerkwast is minder kwetsbaar in het dagelijks gebruik en droogt sneller dan natuurlijk haar.

Grauwdas

Grauwdas is de term die wordt gebruikt voor een dassenharen scheerkwast die gemaakt is van de meest voorkomende haren uit de onderbuik van dassen. Het haar bedekt ongeveer 60% van de onderbuik van een das. De haren zijn wat ruw en iets stugger. Grauwdas haar is meestal donker van kleur maar kan variëren van een licht geelbruin tot een bijna zwart of zilver glans.

                  Fijndas

Fijndas scheerkwasten zijn gemaakt van de fijnere en meer flexibele haren van een das. Een onderbuik van een das heeft 20 tot 25% van deze haren. De haren zijn langer en lichter van kleur. Een Fijndas scheerkwast is veel dichter gevuld met haar dan de Grauwdas scheerkwast en zal daarom meer en makkelijker schuim produceren

Silvertip Fibre

Silvertip Fibre® is een hoogwaardige synthetische vezel, praktisch gelijkwaardig aan de natuurlijke Silvertip das. De vezels zijn voelbaar zacht en hebben een extreem lange levensduur. De scheerkwast is minder kwetsbaar in het dagelijks gebruik en droogt sneller dan natuurlijk haar. Een perfect alternatief.

Super Badger

Super badger scheerkwasten zijn gemaakt van een fijnere en zachtere kwaliteit dassenhaar, afkomstig van de achterzijde van de das. De haren zijn langer en hebben een kenmerkende donkere kleur in het middengebied. De uiteinden zijn natuurlijk lichter van kleur en soms door de fabrikant extra gebleekt. Doordat deze haren dunner zijn, absorbeert de Super badger scheerkwast beter en meer water waardoor deze scheerkwasten gemakkelijker een dikke schuimlaag creëren voor een merkbaar comfortabelere scheerbeleving. De kwaliteit van deze scheerkwasten komt dicht in de buurt van de Silvertip scheerkwasten.

Silvertip Dashaar

Silvertip is het meest exclusieve type scheerkwast met dassenhaar. Slechts 10 tot 15% van de haren van een das voldoet aan deze kwaliteit. Het haar is gewild en heeft een lange levensduur, mits goed gebruikt. De uiteinden van deze silvertip haren zijn natuurlijk wit, zonder gebleekt te zijn. Silvertip scheerkwasten hebben het grootste vermogen water vast te houden en creëren makkelijk een dikke schuimlaag voor een comfortabele scheerbeleving.

Hopelijk hebt U enig inzicht gekregen in de meest essentiële verschillen in scheerkwasten.
Laat deze informatie meewegen in Uw smaak en budget om tot een goede keuze te komen.
Een goede scheerkwast verhoogt het scheerplezier.


 

© 2017 - 2020 Heertjepronker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel