Hoe style je nou een Pompadour ?

Natuurlijk begint een perfecte Pompadour met een perfecte knipbeurt. Laat een speciaal model knippen geschikt voor dit kapsel.  De zijkanten en achterkant worden heel kortgeknipt of geschoren zodat er een mooi contrast ontstaat met de lange bovenkant. Hoe lang de bovenkant is bepaal je naar wens. Een lengte van 15cm is genoeg voor een perfecte Pompadour. Als je de voorkant naar beneden kamt dan is het wat rondgeknipt zodat waneer je het achterover doet de zijkanten goed aansluiten met het korte haar.

Benodigdheden

Om een goede Pompadour te verkrijgen heb je goede producten en spullen nodig. Ten eerste heb je een goede Pomade nodig. Voor fijner haar gebruik je bijvoorbeeld het beste: "Schmiere: Mittelfest". Voor dikker haar kun je beter "Murray's Pomade"gebruiken. Waarschuwing: Als je "Murray"s Pomade"gebruikt dan blijft je haar perfect zitten maar je hebt wel een aantal wasbeurten nodig om het spul er weer uit te krijgen. (Sommige adviseren om het ook een paar keer met Dreft te wassen) Verder heb je een kam en eventueel een fohn met borstel nodig.

Styling

Maak je haar na het douchen handoekdroog. Gebruik nu eventueel de fohn om het haar zachtjes, maar op de warmste stand te drogen. De fohn helpt om het haar hoger en  goed in model te krijgen. Als het haar droog is neem dan wat Pomade van ongeveer de grote van een pinda in de palm van je hand en wrijf het warm en zacht. Gebuik niet te veel want dan kan je haar juist slap worden. Je kunt altijd nog een beetje meer toevoegen.Verdeel het product goed over het haar. Nu pak je een kam en kam je het haar achterover tot het helemaal mooi plat ligt. En dan nu het fine-tunen. Plaats de hand waar je de kam niet mee vast hebt boven op je hoofd. Precies in het midden zodat je hele hand in contact is met je gladde achterovergekamde haar. Duw nu het haar voorzichtig naar voren en kam het naar boven. Dit zal wat oefening nodig hebben maar blijf het proberen. Als je eenmaal wat hoogte hebt aan de voorkant (van de zijkant gezien moet je haar er van je kruin af naar voren uitzien als een ski-schans) dan kun je de zijkanten mooi naar achteren kammen.
De Pompadour is niet voor iedereen maar als je het haar en gezicht ervoor hebt zul je zeker opvallen.
"You are ready to rock the Pompadour"        

 

 

© 2017 - 2020 Heertjepronker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel